1) Obilniny obsahující lepek (tj. pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut) a výrobky z nich
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Arašídy a výrobky z nich
6) Sója a výrobky z ní (mimo plně rafinovaného sójového oleje a tuku)
7) Mléko a výrobky z něho včetně laktózy
8) Ořechy (mandle, lískové oříšky, vlašské ořechy, kešu, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy, queenslandské ořechy) a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z něho
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semínka a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a šiřičitany (v koncentraci vyšší než 10 mg/kg nebo 10 mg/litr)
13) Vlčí bob a výrobky z něho
14) Měkkýši a výrobky z nich